NOI SUNTEM PORR ROMÂNIA.

Compania PORR este prezentă în România începând cu anul 2004 și, ca furnizor de servicii integrate, acoperă tot lanțul valoric din industria construcțiilor, de la servicii de proiectare până la execuție.

Serviciile și expertiza noastră deservesc o gamă largă de proiecte de infrastructură: autostrăzi, drumuri și poduri, căi ferate, stații de tratare a apei, gropi de gunoi ecologice și rețele de canalizare, aeroporturi, lucrări de coastă, clădiri de birouri, complexe rezidențiale, clădiri industriale și logistice, spitale și facilități sportive.

În plus, divizia noastră de Construcții Civile oferă, de asemenea, o gamă variată de servicii, de la planificare, implementare și execuție, atât pentru proiecte de construcții mici, cât și pentru cele la scară largă. 

 

Construcțiile sunt un domeniu de activitate cu și despre oameni.

„Construcțiile sunt un domeniu de activitate cu și despre oameni, iar gândirea antreprenorială, implicarea și atitudinea proactivă definesc atributele culturii organizaționale din PORR. Acesta este motivul pentru care investiția în oameni, în dezvoltarea lor personală și profesională constituie una dintre direcțiile strategice ale organizației noastre”,

Veronica Olteanu, Director Resurse Umane & Comunicare.

Cele 5 principii PORR.

Seriozitate. Umăr la umăr. Apreciere. Pasiune. Spirit de pionierat. Acestea sunt cele cinci principii ale PORR care ne definesc și ne diferențiază ca echipă. Ele sunt la baza culturii noastre organizaționale și reprezintă ingredientele cheie pentru a crește împreună, pentru a deveni mai puternici ca echipă și pentru a asigura succesul durabil al PORR. Fiecare dintre aceste principii se reflectă în comportamente dezirabile în viața de zi cu zi a echipelor.

Seriozitate
 • Fapte, nu vorbe.
 • Responsabilitatea începe de la mine.
 • Regulile se respectă. 
Umăr lângă umăr
 • A privi dincolo de orizont nu înseamnă a privi în abis. 
 • Nu ne dorim lupi singuratici.
 • Informațiile și cunoștințele se împart. 
Recunoaștere
 • Diversitatea e o necesitate. 
 • Eu nu sunt buricul pământului.
 • Pentru noi, fairplay-ul este o chestiune de onoare. 
Pasiune
 • Lucrăm împreună pentru cea mai bună soluție.
 • Fără compromisuri atunci când este vorba despre construcții.
 • Cele mai luminate minți sunt la PORR.
Spirit de pionierat
 • Întotdeauna cu un pas înainte.
 • Antreprenori trup și suflet.
 • Din greșeli învățăm.

Misiunea noastră.

Credem într-o lume mai bună, construită sustenabil. Aceia care construiesc pot schimba lumea.  De mai bine de 150 de ani, ne aflăm în fruntea industriei construcțiilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii, iar acest lucru a devenit deja parte din ADN-ul nostru.

Scopul este acela de a modela mediul înconjurător într-o manieră sustenabilă, stimulând în același timp inovarea și dezvoltarea. Astfel, construim o lume de care ne putem bucura cu toții, astăzi și mâine. Iar acest lucru ne permite să oferim soluții pentru proiecte de construcții holistice – de la proiectare la execuție și operațiuni, în domeniul construcțiilor de clădiri, inginerie civilă și infrastructură.

Beneficii.

Prin gama noastră de beneficii ne propunem să răspundem adecvat nevoilor PORRienilor noștri și să încurajăm un stil de viață echilibrat, care îmbină viața personală cu cea profesională. 

Program flexibil
 • Posibilitatea de telemuncă 
 • Vineri scurtă 
Servicii medicale
 • Abonament privat de servicii medicale 
 • 3 ședințe psihoterapie gratuite / an
Dezvoltare personală și profesională
 • PORR Academy 
 • Programe de onboarding 
 • Webinarii pentru dezvoltare personală și profesională 
Oferte personalizate
 • 7card
 • Bookster
 • Parteneriate bancare 

PORR Academy.

Credem că nu ne oprim niciodată din învățat astfel că oferim angajaților noștri numeroase oportunități de formare și dezvoltare.

PORR Academy este platforma noastră internă, prin care punem la dispoziție o gamă variantă de cursuri de formare specifice nevoilor profesionale ale PORRienilor. 

Ce spun PORRienii

„Apreciez faptul că în PORR, dacă te confrunți cu o situație provocatoare, primești resursele tehnice și financiare de care ai nevoie pentru a o rezolva. Acest lucru ne ajută să progresăm, iar succesul lucrărilor noastre din ultima vreme nu face decât să dovedească acest lucru.”

Alexandru Zarculea
Inginer

„Am învățat foarte multe de când m-am angajat în PORR și continui să o fac. Toată lumea e dornică să ajute și să îți explice dacă ai nelămuriri. Pot spune că PORR mi-a oferit șansa de a-mi construi o carieră.”

Andreea Stoica
Economist șantier

„Serviciul îmi aduce multă satisfacție. Sunt sigur pe ceea ce fac și îmi place mult. Am și norocul să fac parte dintr-o echipă care, pentru mine, e PORRfectă.”

Radu Stănică
Specialist sănătate și securitate în muncă

„În PORR întâlnim stiluri și personalități diverse, care aduc la masă idei și perspective diferite. Consider că aceste aspecte sunt esențiale în susținerea progresului unei companii și mă bucur să fiu parte dintr-o companie care apreciază și încurajează diversitatea.”

Dana Ghencioiu
Director Financiar

Momente cheie în istoria PORR.

Astăzi, putem spune cu mândrie că PORR este una dintre cele mai importante companii de construcții din Austria.  Și, pentru că în spatele fiecărei companii se află o poveste, vă invităm să o aflați și pe a noastră.

1869

Grupul PORR și-a început activitatea sub numele „Allgemeine österreichische Baugesellschaft” („Societatea austriacă de construcții”) în 16 martie 1869. 

1870

Una dintre primele comenzi a fost extinderea căilor ferate, cu vagoane trase de cai, de la Linz la České Budějovice. 

1873

În 1873,  pentru Viena World's Fair, Societatea austriacă de construcții realizează șapte pavilioane, numeroase hoteluri și modelează peisajul orașului Viena. 

1908

Este înființată o nouă companie: firma de construcții din beton A.PORR, condusă de inginerul Arthur PORR. 

1927

Societatea austriacă de construcții a fuzionat cu firma de construcții din beton A.PORR și s-a fondat astfel societatea pe acțiuni A.PORR.

1938 - 1945

1939: compania se specializează în domeniul construcțiilor de clădiri și în lucrările de infrastructură. 

1938-1945

IG-Farbindustrie AG a fost înființată la Auschwitz începând cu 1941. Aceasta a colaborat cu aproximativ 170 de subcontractori. Printre aceștia se număra și Societatea austriacă de construcții. 

1945

După cel de-al Doilea Război Mondial ne-am implicat în reconstruirea Austriei. Acest proiect a inclus, printre altele, și reconstruirea Operei de stat din Viena. 

1953

Ringturm din Viena, construit de PORR, avea 21 de etaje, un element senzațional în acea vreme, devenind, pentru o perioadă îndelungată, cea de-a doua cea mai înaltă clădire din Viena. 

1960

La Bergisel, un pod pentru autostrada Brenner a fost construit la o înălțime enormă. Până în prezent, multe dintre clădiri au devenit parte a acestei axe importante nord-sud. 

1970

Odată cu înființarea de sucursale în afara Austriei, PORR s-a poziționat ca un grup internațional începând cu anii 1970. 

2011

Are loc restructurarea Grupului și înființarea PORR Bau GmbH, cu accent pe piețele interne. 

2012-2014

Compania intră cu succes pe piața din Qatar. Numele societății se schimbă în PORR AG, iar PORR devine o companie de construcții cu acte în regulă. 

2014

Se înființează PORR Construct, ca filială locală a Grupului PORR. 

Prezent

De asemenea, PORR își extinde domeniul de activitate în Scandinavia și Marea Britanie, adesea în cooperare cu companii partenere locale. 

Prezent

Astăzi suntem unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa și suntem considerați pionieri în „subiecte ale viitorului” precum BIM și LEAN.